Frågor & Svar

Ägarbyte av medlems fastighet

  1. Kontakta alltid, oavsett om Du har gruppavtal eller eget val, styrelsen vid ägarbyte. Se under Kontakt på vår hemsida www.haratangen.net.
  2. Du får gärna överlåta Din anslutning till ny ägare av fastigheten. Alternativet är att avsluta Ditt medlemskap och lägga ned anslutningen. Ny ägare får då i senare skede ta ställning till medlemskap och återupptagande av anslutningen. Det vanligaste och enklaste är överlåtelse, ny ägare kan då, efter endast ansökan om medlemskap i föreningen, fortsätta köpa tjänster via fiberanslutningen.
  3. Du som har gruppavtal med föreningen ska inte säga upp detta med Telia, däremot ska Du som säljare av fastigheten ta kontakt med Telias Kundtjänst, tel 90200, meddela ägarbytet, för att med dem avsluta ev. andra tjänster och bestämma detaljer kring Telias utrustning, ex router, Tv-box. Du som har eget val handlägger som säljare av fastigheten allt beträffande tjänsterna med resp tjänsteleverantör. Gruppavtal kan också överföras till ny ägare av fastigheten som då endast har att bekräfta det personligen via ett telefonsamtal till Telias Kundtjänst, tel 90200.

Allmänna frågor

Vad händer om åskan slår ner?
Om boxen skadas får man gratis en ny.

Vad händer om routern går sönder?
Du får en ny.

Kan larm gå via systemet?
I princip ja, men inte vid strömavbrott.Man måste i så fall garantera eltillförseln till enheterna via UPS.

Strömavbrott
När man av någon anledning (t.ex.åska) haft sin utrustning strömlös, sätt då först i CPE, sedan router och sist TV-box. Vänta mellan var enhet någon minut så de hinner starta upp.